Historik

Numera är det ca 13 läkare som arbetar regelbundet på Cityortopedi

Mån-Tors 8-21     Fre  8-17

Historik om Cityortopedi

År 2012 arbetade ortopeden Anne Filipsson på Smärtkliniken, Ryhovs sjukhus i Jönköping, då hon plötsligt fick se en annons i Läkartidningen om att en sk Etableringsrätt inom ortopedi, var till salu mitt i centrala Stockholm. Anne har alltid gillat utmaningar och kände sig mogen att starta eget, så hon åkte dit och tittade på kliniken, som var Cityortopedi. Direkt när hon kom in på mottagningen och såg den gröna receptionsdisken, kände hon att det var rätt. Hon fick också bra kontakt med Eric Boström, som ägde kliniken och som hade drivit den sedan 1993. Köpet gick i lås och Anne började genast jobba med patienter. För att klara allt runt omkring med IT, journalsystem, lokaler och ekonomi, så tog hon hjälp av sin man, Jörgen Filipsson, som är civilingenjör i botten och som är en praktisk person. Allt fungerade bra och när möjligheten att söka Vårdval kom så ansökte man även om detta. Då behövdes fler ortopeder och dessa rekryterades i början från Annes tidigare arbetsplatser. Hon rekryterade två av sina tidigare chefer från Motala lasarett och flera andra duktiga kollegor, som hon kände. Andra läkare hörde av sig och fler och fler ville komma och jobba på mottagningen.

Alla läkare är specialister med lång utbildning och erfarenhet.

Anne har jobbat på många olika arbetsplatser och vill skapa en trivsam arbetsmiljö för både sina kollegor och övrig personal.

En bra stämning på arbetsplatsen ger i förlängningen ett bra omhändertagande av patienterna, vilket är målet med en mottagning.

Att skapa hemtrevnad är också betydelsefullt för att patienten ska känna sig trygg.

Läs gärna policyn!

Verksamheten har växt för varje år och hade 2019 nästan 15 000 patientbesök.

Numera är det ca 13 läkare, som arbetar regelbundet på Cityortopedi.

Cityortopedi har tre fast anställda receptionister samt gipstekniker och operationspersonal på timmar och en läkarsekreterare som arbetar på distans.

Vi kommer att fortsätta jobba i samma anda och hoppas på många bra möten med patienter även i framtiden.

Anne har länge tänkt att det vore roligt att skriva en deckare i sjukvårdsmiljö. Nu har hon gjort det tillsammans med sonen Jon, som också är läkare. Boken finns att köpa på mottagningen, men även på nätet via en egen hemsida.